HTML

makuly székely

Csak úgy, ami jön.

Friss topikok

  • Murderface: Lehet, hogy a Berceanu csávó szereti az AC/DC-t, azért találták meg a "bűnösöket" ilyen hamar :) (2010.06.17. 20:18) Repülő utászok

Linkblog

Eredményértékelés

2009.12.12. 16:44 ámokfúró

Áron bácsit mindenki tiszteli faluszerte. Nagy a becsülete, mert mindig tudja, kire kell szavazni. Most is azt mondta, emberek, menjenek és szavazzanak a zautonómiára. Egyedül Mózes bácsi hümmögött, hogy ejsze, arra es lehet? Menj el, Mózsi, tudod te, csak a két rubrika alá bé kell rajzolni egy harmadikat, s abba bé kell írni, hogy autonómia, na – emlékeztette Áron tátá az instrukcióra, amit a tanácstól kapott.

 

Ezt egyébként nem a községi tanács, hanem a székely tanács fogalmazta meg. Jobb is, mert a községi tanácsnak mostanság nem nagy a becsülete itt Alszegen, amióta valaki feljelentette Áron tátát, hogy lopja az erdőt. A székely tanács azt mondta, az elnökválasztás második fordulójában minden rendes magyar ember szavazzon az autonómiára. A lapon, ott belül, ahol az van, hogy Traian Basescu és Mircea Geana, na oda kell berajzolni a kockát és beírni, hogy autonómia. Értette ezt mindenki, csak Mári néni volt bajban a szavazófülkében. Drága lelkem, nincs itt a szemüvegem, mondta a bizottsági elnöknek, egy toplicai fiatal kölyöknek, gyere segéljél nekem béírni az autonómiát. Csé zicsi, möj bábö, vréj autonomie, hörrögte a kis oláh, és kifutott a zsandárért. Szerencsére a kicsi Tamás kibotlasztotta, és ráult a szájára, hogy ne ordítson. Mári néni később hüppögve mesélte a komiszárnak, hogy ő úgy megijedt, azt hitte az oláh gyerek nem akarja az autonómiát, de szerencsére csak az volt a baj, hogy nem idevalósi, és ezért nem tudta, hogy ha nincs nála a szemüveg, akkor ő nem tudja berajzolni az autonómiát. A kicsi oláh is biztos csak azért haragszik, mert Tamáska segget csinált a szájából, mondta a komiszárnak, aki nem is komiszár, csak hadnagy, de nem rossz ember, mert kászoni, és a sógor szomszédja komájának a keresztfiával járt iskolába Szeredában.

Áron bácsi szerint ez édesmindegy, mert nem lehet rendes ember az, aki elmegy román zsandárnak. Ezt maga Szász Jenő is megmondta, és ő tudja, mert még KISZ-titkár is volt, és azok sokat tudnak a dolgok állásáról. Hanem Áron bácsi bajban volt, mert amikor a városból kitelefonáltak hozzá és megkérdezték, hogy szavaztak-e sokan az autonómiára, nem tudott felelni, mert ő nem számolta meg a szavazatokat. Próbált mentegetőzni, hogy most nem úgy volt, mint öt éve, amikor Mózsi bával addig pecsételtek a szekcióban, hogy 115,6 százalékos lett a részvétel a községben, a végén meg a pótlistára fel kellett írni egy csomó ismeretlent, hogy ne legyen baj, és csak 99,97 százalékos legyen a részvétel. De most sok volt a román a szekcióban, minden pártból jött valaki, s azok egy percig sem adták ki a kezükből a pecséteket.

Az öreg Tamás szerint nem ezért nem szavazták meg az autonómiát, hanem mert az a baj, hogy a büdös kommunisták megint teletöltötték az emberek fejét, hogy Dzoáné, Dzsonő, Dzsoánö vagy hogy az anyjapicsájába hívjákra kell szavazni. Hát ezért szavazta meg a falu többsége, hogy esment Böszeszku legyen az elnök. Ez biztosan így van, mert az esperes is azt mondta, hogy Tőkés László áldott jó ember, csak kár hogy a szektások pispeke, és ő es megmondta, Böszeszkura kell szavazni, mert ő a kisebbik rossz. Az alpolgármester ezt rossz néven vette, mert Elnök úr, maga Borboly Csaba mondta neki, hogy a nagyobbik rosszat kell támogatni, mert az RMDSZ vele szövetkezett. Ha Geoana nyer, akkor az RMDSZ kormányon lesz, és akkor lesz pénz a falunapokra. Ezért van most szarban az alpolgármester, mert amíg a főnöke, a polgármester elutazott Olaszországba, arra Az olajbogyó hidegen sajtolása a regionális hulladékkezelés tükrében és a faluturizmus alapjainak értékelése című tanfolyamra, addig itt neki kell intéznie a dolgokat. És neki Elnök úr azt mondta, hogy minierőmű sem lesz a patakon, pedig az milyen jól nézne ki. Persze lesz, de csak akkor, ha mindenki Geoanara szavazik.

És most az van, hogy a községből 55,6 százalékot kapott Basescu, 33,1 százalékot Geoana, a többi meg érvénytelen, mert az autonómiás lapokat odaszámolták a románok. Az alpolgármester bé van szarva, hogy most mi lesz, mit mondjon Elnök úrnak.

A tanító mondta is a múltkor az alpolgármesternek, fiam, én mindenkit meg tudtam tanítani írni, olvasni és beszélni. Jó, modern módszereim voltak, egyedül csak a te esetedben nem vált be. Hát hogy lehet azt mondani valakire, hogy elnök úr, így névelő nélkül? Azért, mert azt mondták a megyénél, hogy Borboly úr nem szereti, ha azt mondják, hogy az elnök úr. Megmondta, őt úgy kell hívni: Elnök úr, nagy e-vel, tanító bácsi. Az öreg csak legyintett, hülyék vagytok fiam, az egészen. Itt ágáltál a faluban, hogy elnök úr így mondta, úgy mondta, akkor lesz az RMDSZ kormányon, ha Geoana nyer, és most hogy vesztett, az RMDSZ Basescu pártjával tárgyal a kormányzásról. Most hogy állsz oda a falu elé, te szerencsétlen, ilyenkor mit mond elnök úr, nagy e-vel?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://makuly.blog.hu/api/trackback/id/tr421592718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása