HTML

makuly székely

Csak úgy, ami jön.

Friss topikok

  • Murderface: Lehet, hogy a Berceanu csávó szereti az AC/DC-t, azért találták meg a "bűnösöket" ilyen hamar :) (2010.06.17. 20:18) Repülő utászok

Linkblog

Mitisírnak – morzsák a romániai sajtóból

2010.06.14. 12:09 ámokfúró

A román liberálisok Tőkés ellen fognak szavazni az EP-ben – jelenti a Krónika, amely részletesen ismerteti a párt elnökének legújabb baromságait. A PNL elnökének többek között az a baja, hogy a pispek úr nyilatkozataiban folyamatosan feszegeti Románia határait. Hogy jobb legyen, Antonescu történelemleckét is tartott, amely éppen annyira volt tudományos, mint a dákoromán elmélet.
 
Alapos felhördülést keltett a hét végén a román belpolitikában, hogy a durva megszorításokra készülő kormány egyik minisztere egy tévéműsorban azt mondta, már 2009 januárjában tisztában voltak az ország szar helyzetével. Vasile Blaga, a közigazgatási és belügyi tárca vezetője szerint a második világháború óta nem volt ekkora válságban Románia – közli a Népújság a meghökkentő hírt. A történethez hozzátartozik, hogy az elmúlt napokban egy másik miniszter, a szintén liberális-demokrata Radu Berceanu adott témát az ellenzéki sajtónak, amikor azt mondta, a tavalyi választási kampányban mindenki hazudott. Ehhez még hozzájött a párton kívüli pénzügyminiszter, Sebastian Vladescu poénja is, ő arról beszélt, hogy még fél évig lehetne hazudni, utána be kell zárni a boltot.
 
Kevés hiányzott ahhoz, hogy Csíkszeredában a hétvégén megdőljön a júniusi hőségrekord – adja hírül a Hargita Népe. A hűvös klímájáról ismert kisvárosban vasárnap mért hőmérséklet csak hét tizeddel maradt el az 1962 júniusában jegyzett 32,7 Celsius-foktól.
 
A Szegedi Csanád marosvásárhelyi irodanyitása elleni, a Transindex által felkarolt aláírásgyűjtéshez már közel 900-an csatlakoztak. A szerkesztők időközben hozzámatattak a listához és lenyesték róla a 207. aláírót. Most más neve szerepel az említett pozícióban, noha az eredeti viccesebb volt.

Szólj hozzá!

Címkék: sajtószemle

A bejegyzés trackback címe:

https://makuly.blog.hu/api/trackback/id/tr72080562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása