HTML

makuly székely

Csak úgy, ami jön.

Friss topikok

  • Murderface: Lehet, hogy a Berceanu csávó szereti az AC/DC-t, azért találták meg a "bűnösöket" ilyen hamar :) (2010.06.17. 20:18) Repülő utászok

Linkblog

Megvan az első román Forma-1 győztes!

2010.06.11. 13:30 ámokfúró

A román sajtó megtalálta az első román Formula-1 győztest. A Realitatea TV hírtelevízió portálja szerint Szisz Ferenc románként győzött 1906-ban.
 
A hírtévé címoldalán bombasztikusan felvezetett kamunak a címe is atom: A Forma-1 történetének első nagydíját egy román nyerte meg. Az anyagban már csak egy vékony bekezdésben említik a következőképpen: „a Formula 1 történetének első nagydíját a romániai Ferenc Szisz nyerte egy Renault versenygéppel. A futamra Le Mans-ban került sor 1906-ban”.
 
Az anyagban igazából arról lenne szó, hogy a portál részt vesz egy sportnépszerűsítési kampányban, és ennek keretében minden nap közzétesz valami érdekességet. Hát ez tényleg érdekes, meg kell adni.
 
Szisznek valójában annyi köze volt Romániához, hogy az ősei Erdélyből származtak, ő a mai Magyarország területén született. És ja, 1906-ban nem volt Forma-1, s Erdély sem volt Romániáé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://makuly.blog.hu/api/trackback/id/tr892074144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása