HTML

makuly székely

Csak úgy, ami jön.

Friss topikok

  • Murderface: Lehet, hogy a Berceanu csávó szereti az AC/DC-t, azért találták meg a "bűnösöket" ilyen hamar :) (2010.06.17. 20:18) Repülő utászok

Linkblog

Mitisírnak – morzsák a romániai sajtóból

2010.06.18. 08:31 ámokfúró

Egyelőre nem állítanak szobrot Marosvásárhelyen a forradalom alatt tömegbe lövető egyik tábornoknak – jelenti a Krónika, amely beszámol arról, hogy a helyi önkormányzat szoborállításra vonatkozó határozatát az illetékes törvényszék első fokon elkaszálta. Lesz nagy sírás-rívás a kezdeményezők oldalán. Ştefan Guşă tábornok emlékét egy nem kimondottan magyarbarát szervezet szorgalmazta, a helyi tanács pedig az RMDSZ-es városatyák támogatásával fogadta el a szükséges határozatot. Kucifántos történet.

 
Csíkszereda lakóinak tele van a töke azzal, hogy a város melletti katonai lőtéren szinte minden nap gyakorlatoznak a hegyivadászok. Akik ráadásul telelődözgetik a közeli erdő fáit, a lövedékektől meg kicsorbulnak a cirkulák – derül ki a Hargita Népeből. A lap hírt ad arról is, hogy két RMDSZ-képviselő bocsánatot kér a kormány megszorító intézkedéseinek támogatásáért.
 
A román kormány ismét korlátozni fogja az állami intézmények kiadásait, a miniszterelnök ezzel kapcsolatos bejelentését a Transindex foglalta össze.
 
Háromszéken kifogyott a szusz a roncsprogramból – jelenti a Háromszék, a népek már nem tülekednek régi autóik leadásával.
 
Megkezdődtek a Hunyad Megyei Magyar Napok, a rendezvénysorozatról az Új Magyar Szó ad hírt. A napilap arról is tudósít, hogy Bihar megyében öt kórházat máris átadtak az önkormányzatoknak. 

Szólj hozzá!

Címkék: sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://makuly.blog.hu/api/trackback/id/tr822090666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása