HTML

makuly székely

Csak úgy, ami jön.

Friss topikok

  • Murderface: Lehet, hogy a Berceanu csávó szereti az AC/DC-t, azért találták meg a "bűnösöket" ilyen hamar :) (2010.06.17. 20:18) Repülő utászok

Linkblog

Téma

2010.06.14. 12:48 ámokfúró

Most jelentette az egyik román hírtelevízió, hogy a RMDSZ parlamenti frakciói ezerrel gyűléseznek Bukarestben a keddi bizalmatlansági indítvány kapcsán. A hír szerint az a téma, hogy támogassák-e vagy sem a román kormányt. Egy túrót ez a téma.
 
Röviden egy kis előjáték: arról van szó, hogy a román kormány brutális megszorításokat készül bevezetni, az ezekről rendelkező jogszabályokat azonban nem bocsátotta szavazásra, hanem felelősségvállalással próbálja átvinni a törvényhozáson. Ez technikailag úgy működik, hogy minden baromsággal teleírnak néhány dossziényi A4-es lapot, és azt vita nélkül áteresztik, a parlament le van szarva, a vita, módosító indítvány stb. ki van iktatva. Az ellenzéknek már csak az maradt, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtson be. Ha a kezdeményezést a két ház együttes ülésen elfogadja, a kormány megbukik, ha nem, marad és életbe léphetnek a megszorítások. Az első variánsra kevés az esély, több mint 20 voks hiányzik az ellenzéknek ahhoz, hogy liberális-demokratákból (PD-L), az RMDSZ-ből és egy újonnan létrejött zsebpártból (UNPR) álló kormányt megeressze. Persze a PD-L felől néhány vékony hang jelezte, hogy megszavazza az indítványt, mert nem ért egyet a megszorításokkal, nos ezeket a fickókat várhatóan erőltetett menetben basszák ki a pártból. Az RMDSZ nyilván teljes mellszélességgel kiáll a kormány mellett, Markó Béláéknak semmi sem drága, ha arról van szó, hogy kormánykoalícióban legyenek. Addig kurválkodnak, hogy a román pártok előbb-utóbb megpostázzák őket, de ez most mellékes.
 
Na szóval, azt jelentette a Realitatea TV, hogy az RMDSZ-es képviselők és szenátorok nagyon gyűlnek és osztják a hogyantovábbot. A tudósító szerint a honatyák a hétvégén egyéni választókerületükben tartózkodtak, hogy kikérjék választóik véleményét. Ebben az a vicces, hogy pénteken a szakszervezetisek mellett választók is szerettek volna „konzultálni” a szóban forgó úriemberekkel, ám azokat a kötelesség máshol kötötte le. A hétvégi véleménykikérésről szóló történet szép, csak hamis. A tisztelt választottak ívben kerülik mostanság a népet, mert tartanak attól, hogy a pofájukat megkujakozzák valahol. Ezt a véleménykéréses sztorit valamelyik RMDSZ-es vicczsák etette meg a félhülye tévétudósítóval.
 

Markó egyébként már korábban leszögezte, hogy a szövetség támogatni fogja a megszorításokat, az RMDSZ által megfogalmazott módosító javaslatokkal egyetemben, blablabla. Az RMDSZ-nek igazából arról kell tanácskoznia mostanság, hogy kit áldozzanak fel. A hírek szerint ugyanis, ha helyén marad a kormány, akkor csökkentik a miniszterek, államtitkárok számát. A pletykák szerint Borbély László, környezetvédelmi és Kelemen Hunor kulturális miniszter alatt inog a szék. Mindkettő erős ember, várhatóan nem maradnak csóré seggel, bármelyik tárcát is olvasztják be másikba, vagy szüntetik meg. Akkor viszont az a kérdés, hogy kit és honnan lőnek ki, hogy a két úriember továbbra topon maradjon. 

Szólj hozzá!

Címkék: rmdsz

A bejegyzés trackback címe:

https://makuly.blog.hu/api/trackback/id/tr562080693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása